Björn Borg pokalen på Gullmarsstrand

0

Fiskebäckskil – klassisk tennismetropol med Björn Borg som högsta beskyddare.

Fiskebäckskils Tennisklubb bildades redan 1956. I denna lilla bohuslänska klassiska tennismetropol har det anordnats många SM-tävlingar för juniorer, seniorer och veteraner samt uppvisningsmatcher genom åren.

1965 anordnades en uppvisningsmatch mellan de båda världsstjärnorna Nicola Pietrangeli, Italien och Manuel Santana, Spanien. Andra stjärnor som genom åren spelat tennis i Fiskebäckskil är Mervyn Rose Australien samt Sven Davidsson och Birger Folke. Dessutom spelade Ted Gärdestad i Fiskebäckskil i sin ungdom. Bl a 1970 då junior SM arrangerades och Björn Borg till slut stod som segrare.

Björn Borg har genom åren trivts väldigt bra i Fiskebäckskil och återvänt bl a 1971 och spelade i Fiskebäckskils tennisvecka samt även 1972 då han spelade mot Ove Bengtson.

ATP-spelaren Johan Brunström, från Fiskebäckskil, som varit rankad 21 i världen i dubbel, är klubbens mest kända spelare. 2012 spelade Johan i svenska Davids Cup laget.

BJÖRN BORG POKALEN

2012 återupplivades Fiskebäckskils Tennisvecka efter 26 års uppehåll. 2013 instiftades Björn Borg pokalen, som är ett vandringspris i herr- och damelitklassen. Dessutom har klubben fått sanktion att arrangera Sommar Touren, som är en SM-tävling.

Björn Borg som är hedersmedlem i Fiskebäckskils TK har varit prisutdelare vid tennisveckan sedan pokalen instiftades.

2016 firar Fiskebäckskils tennisklubb 60-årsjubileum.

Det är en ära för oss att få ha Björn Borg pokalen här på hotellet och för orten är det viktigt med den här typen av arrangemang som sätter destinationen på karta. Även våra gäster har tillgång att spela tennis på dessa banor med gångavstånd från hotellet, säger Maria Kjellsson, vd Gullmarsstrand Hotell och Konferens.